2017. november 19., vasárnap

Ne egyél a jó és rossz tudás fájáról!

"Jóllehet, ő a Fiú, a szenvedésekből tanulta meg az engedelmességet és miután teljességre jutott, örök üdvösség szerzője lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki."(Zsidó 5.8-9.)

Jézusnak az Atya akaratát teljesíteni étele és itala volt, amint már kezdett öntudatra ébredni: 12 évesen már keresik a szülei, mert elkószál mellőlük, belső indíttatásának engedve az Atya házába kellett mennie. Nem volt ez számára nehézség, az Atyát keresni, felfedezni és akaratát teljesíteni.

Amikor elérkezett a próbák ideje a megkísértésekben, a szolgálat terhei között, az emberi fáradtság és erőtlenség, és legfőképpen a halál erői által okozott szenvedésben, akkor tanulta meg Jézus, hogy mi is az engedelmesség.


Mindezt végigjárva, - isteni módon tűrve és legyőzve a szenvedést, - teszi a mi emberi természetünket győzedelmessé. Krisztus értünk vált teljessé, hogy
számunkra, emberek számára lehetőség legyen az engedelmességre, a Vele való győzelem lehetőségére, a Teljesség megélésére.

A szenvedésen keresztül, engedelmesen vállalva visz az út a Teljesség felé.

A jó és rossz tudás fájáról szakítva az ember, önmaga tudja, hogy mi a jó és mi a rossz a számára. Már nem fogadja Istentől nyitottan amit kap, teljes bizalomban, hogy az jó és lényegében javára lesz, akkor is ha most kellemetlen, vagy akár fájdalmas is. 


A szenvedést rossznak gondoljuk, noha Isten Igéje most is jónak mondja, áldás lehetőségét hordozó útként tárja elénk.



Kedves Lelkészfeleség Testvéreim!

Nekünk az életformánk, ételünk és italunk a szolgálat.
Azonban, ha jönnek a nehéz pillanatok, fájdalmas órák, kínokkal teli időszakok, mit teszünk? 

Megtalálhatjuk a magunk kis kapuját, amelyen átlépve pillanatnyilag könnyíthetünk lelkünknek. Igy mehetünk tovább, kissé nehézkesebben is, mégis tovább azon az úton, amit mi gondolunk jónak és távol tolva azt az utat, melyet rossznak, kibirhatatlannak vélünk. 

Jézus most engedelmességre hív!
Jézus most a Teljesség felé hív!
Jézus szeretne Veled lenni a Teljességben!
Jézus szeret Téged és nélküled nem teljes az öröme!

SzE







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése