2017. október 5., csütörtök

REFORMÁCIÓ- IMA A MEGELŐZŐ SZERETETÉRT



Felséges Édesatyánk!

A reformációra való emlékezés akkor történik méltóképpen, ha a jelenben a megújulás dinamizálódhat és újfent megtörténhet a mi életünkben is.
A latin vallás szavunk is azt jelenti, hogy kötődés.
Ha a hitünkben szeretnénk megujulni, akkor azért kiáltunk most hozzád, hogy a  kapcsolatainkban, kötődéseinkben tisztogass meg bennünket!
Vágyunk arra, hogy visszatérhessünk eredeti elképzelésedhez, vagyis a sok idő alatt felhalmozódott sallangoktól, torzulásoktól, destruktív viselkedésekből való szabadításért könyörgünk. Odafordulva jó és tökéletes elképzelésed felé, szeretnénk...
lelkünkkel fókuszba venni eredeti isteni szándékodat, melyhez ha picit is közelíthetünk már hála látogatja meg lelkünket.

Szeretnénk megállva bűnbánatot tartani, mert a reformáció arra hív bennünket is, hogy tekintsünk bele  abba a tükörbe, hogy hogyan is nézünk ki, mennyire töltöttük be isteni küldetésünket abban, hogy egyre inkább a Te arcoda formálódjunk. Hogy a krisztusi arc rajtunk is láthatóvá váljon. Megvalljuk megujító kegyelmedre van szükségünk!

Újíts meg bennünket lelkészfeleségeket is Mindenható!

Isten! Szereteted töltsön be minket és  uralja a kötődési tereinket! Tisztulhassunk meg a magunk áltatásától, hogy attól leszünk boldogok és akkor érjük el a harmónikus létállapotot, ha mi kapunk és felhalmozunk magunknak minél többet. A Te szereteted, az agapé olyan dinamika, amely megelőző szeretet. Olyan valós szeretet, amely lenyűgöz és képes arra, hogy  szabadon szeretetreakciókat váltson ki abból aki kapja. Igy lesz kölcsönös szeretet belőle. Viszont szeretet, azaz szereretkapcsolat, amit vágysz tőlünk és befogadsz Magadba.

Engedjük, hogy formálj, tisztogass bennünket arra nézve, hogy megelőző szeretet kezdjünk adni férjeinknek, gyermekeinknek, szüleinknek, családtagjainknak és a nagyon fontos hitbeli testvéreinknek is!
Urunk, tudjuk, hogy ennek a világnak az Első szeretetre van szüksége, hogy megéledhessen, hogy magáraeszmélhessen, hogy nincs szeretet nélkül boldogulás és élet!

Áraszd hát ki bűnbocsátó, bűntörlő, szabadító Lelkedet! 
Koronázz meg bennünket, a Te szolgáidat teljes irgalmaddal és kegyelmeddel!

Ámen

(SzE)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése